Sałatka z fasolki szparagowej do obiadu

Pyszny dodatek do obiadu, do mięs ,choć przyznam się szczerze ,że ja to ją mogę samą wcinać-jest po prostu pyszna, zupełnie inna a zarazem bardzo prosta do zrobienia-polecam gorąco

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 2 młode marchewki
  • pączek natki pietruszki
  • cebulka czerwona
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
  • szczypta cukru,
  • ocet ,sól, pieprz -do smaku

fot. swojskiejedzonko.blogspot.com

Przygotowanie:

Fasolkę płuczemy, obcinamy końcówki, marchewkę obieramy, wrzucamy razem do garnka, zalewamy wodą tak, żeby przykryła warzywa, wodę solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.

Fasolki kroimy w mniejsze kawałki, marchewkę i cebulkę w kosteczkę, siekamy natkę pietruszki, mieszamy wszystko razem, dodajemy oliwę ,sól ,pieprz i odrobinę octu do smaku, mieszamy dokładnie i schładzamy w lodówce-Smacznego!!!

Tekst pochodzi z: http://swojskiejedzonko.blogspot.com

Komentarze

Loading...
error: Content is protected !!