Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką – prosty szybki przepis

Od jakiegoś czasu nie miałam ochoty na żadne kanapki z dodatkiem wędliny ani sera dlatego postanowiłam zrobić taką pastę jajeczną. Pasta bardzo posmakowała zarówno mnie i jak i moim dzieciom a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.

Składniki

  •  6 jajek
  • 10 dag sera żółtego
  • 4 rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  •  sól i pieprz
  • 4 łyżki majonezu
  • ostra mielona papryka

fot. kulinarnyeksperyment.blogspot.com

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i bardzo drobniutko pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka wymieszać z serem , rzodkiewką i majonezem. Do pasty dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.

Tekst pochodzi z: kulinarnyeksperyment.blogspot.com

Komentarze

Loading...
error: Content is protected !!